top of page

Praksa v Fundaciji Attilia in Elene Giuliani


Najino delo v fundaciji je bilo oblikovanje promocijskega materiala; vabil in plakatov za prireditve, ki jih je organizacija organizirala skupaj z Univerzo in različnimi kulturnimi ustanovami. Kadar pa ni bilo dela, sva raziskovali notranjost vile Rendano, fotografirali posamezne sobe polne čudovitih fresk ter ustvarjali foto-kolaž vile ali pa urejali spletni dnevnik.

Najin mentor Roberto nama je razložil, kako naj bodo oblikovana vabila in kmalu sva ugotovili, da se je potrebno prilagoditi slogu oblikovanja, ki ga uporablja fundacija. To je pomenilo, da sva slog oblikovanja uskladili s podobo vile - vključevali sva različne dele fresk in obvezno zmeraj vključili dva osnovna logotipa; logotip vile (detajl freske) in logotip fundacije. Na začetku sva imeli težave predvsem z jezikom, saj so bila vsa besedila v italijanščini. V italijanščini so bil tudi vsi programi (Adobe Master Collection), v katerih sva oblikovali. Že po enem tednu sva vse »obvladali« seveda z Robertovo pomočjo, sproščenim vzdušjem in dobro voljo.

Preden se je promocijski material natisnil, sva ga poslali lastniku, da je pregledal in včasih se je tudi zgodilo, da je bilo potrebno, kaj popraviti, spremeniti… Naučili sva se veliko … predvsem, kako pomembno se je vključiti v okolje, v katerem ustvarjaš, ga raziskati in razumeti; ne samo jezika, ampak način dela. Kjer je volja do druženja in spoznavanja novih stvari, popolno razumevanje jezika ni tako zelo pomembno.


Recent Posts
bottom of page