top of page

Delo v Web Agency

Podjetje v katerem sem opravljal prakso se imenuje WebAgency, ki ga vodi Andrea Gaudio.

Ukvarjajo se z oblikovanjem internetnih strani in promocijo določenih blagovnih znamk.

Andrea je bili moj mentor, vendar ga skoraj nikoli ni bilo. Prvi dan sem dobil nalogo oblikovanja logotipa za internetno stran, ki pomaga mladim do zaposlitve. Nisem še oblikoval logotipa, zato je bil to zame precej trd oreh.

Večino časa na delovnem mestu sem preživel z Andereovo pomočnico Mario, ki pa ni znala niti besedice angleško. Čeprav je bila izredno prijazna, mi ni mogla veliko pomagati. Bolj kot ne sem bil prepuščen samemu sebi. Na začetku sem bil malo razočaran, saj me moj mentor kakšen dan še pogledal ni. Narisal sem 30 skic za logotip in skupaj sva izbrala 5 osnutkav, ki sem jih nato računalniško v Adobe Illustrator izrisal. Kadar pa sem mu pokazal izrisane osnutke, je bil zmeraj nezadovoljen in moral sem se še bolj truditi. Trda šola. Tudi dostopa do interneta mi ni dal.

Malo sem se potožil in nato mi je profesorica pomagal poiskati rešitve ter nove pristope v oblikovanju logotipa. Takoj sem se počutil malo bolje, pa še čas na delu mi je hitreje minil v raziskovanju novih možnosti oblikovanja. Vsak dan sem sem izrisal vsaj dva različna osnutka logotipa.

Na koncu je bil tudi Andrea zadovoljen z logotipom, ki ga je izbral. Verjetno ga bo tudi uporabil. Resnično sem dal vse od sebe. Hvaležen sem za to izkušnjo, saj sem se naučil vztrajnosti, spoznal, da je oblikovanje logotipa zelo dolgotrajno, natančno in zahtevno delo in , da so šefi lahko tudi zeloooo naporni.

Mentorjevo mnenje o mojem delu ob zaključku prakse: Odličen odnos do dela in velika kreativnost.


Recent Posts
bottom of page